docenten

Edin Dental Academy is een wettelijk erkende onderwijsinstelling gespecialiseerd in het opleiden, bij- en nascholen van tandartsassistenten. Maar bovenal is Edin als ‘The Academy With A Smile’ uitgegroeid tot de grootste particuliere opleider in de tandheelkunde in Nederland. Onze diensten bestaan hoofdzakelijk uit bij- en nascholing voor tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten en praktijkmanagers. Per jaar ontvangen wij meer dan 2000 studenten voor diverse opleidingen en trainingen.

Edin werkt samen met tandheelkundige en onderwijskundige professionals aan een gezonde mond voor iedereen. Voor deze missie zijn wij per 1 september op zoek naar een:

Docent – Regio Midden-Nederland

 (minimaal 32 uur per week)

Docent – Regio Twente

 (minimaal 16 uur per week)

Je bent de persoon die bij studenten (opgeleide tandartsassistenten) in hun eigen praktijk de vaardigheden aanleert die nodig zijn voor de rol van preventieassistent (B), paro-preventieassistent (C1) en paro assistent (C2). Daarnaast geef je groepen studenten klassikaal les volgens een vooraf opgesteld programma.

Zoeken we jou?

Ben je mondhygiënist met minimaal 1 jaar full-time werkervaring en wil je jouw kennis en enthousiasme overdragen aan onze studenten, dan zijn we op zoek naar jou.

Jouw persoonlijke profiel sluit aan bij onze passie en zorg voor studenten en patiënten, persoonlijke aanpak, pro-actieve houding en geloof in samenwerken; sterke maatschappelijke betrokkenheid; affiniteit met volwasseneneducatie.

Werkzaamheden:

 • Doceren van onze klassikale en flex-opleidingen:
  • Preventieassistent (B);
  • Paro-Preventieassistent (C1);
  • Paro assistent (C2).
 • Het afnemen van praktijkexamens;
 • Eventueel doceren of assisteren bij overige opleidingen en trainingen uit ons aanbod (op ons opleidingscentrum in Maarn);
 • Begeleiden en coachen van studenten bij hun studie in de praktijk of online.

Opleidingsniveau:

 • Je bent in het bezit van een HBO Mondzorgkunde diploma;
 • Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (of gelijkwaardige docentengraad) is een pré.

Je volgt een intern docenten opleidingstraject tijdens de onboarding periode (eerste half jaar). Daarna volg je met regelmaat interne docententrainingen.

Dus ben jij:

 • Mondhygiënist met minimaal 1 jaar full-time werkervaring;
 • Nieuwsgierig, flexibel en dienstverlenend;
 • Iemand met affiniteit met onderwijs;
 • Bereid tot reizen en in het bezit van een rijbewijs en auto;
 • Goed in de Nederlandse taal zowel in woord als in geschrift;
 • Teamplayer;
 • In overleg beschikbaar voor de zaterdag en/of avond.

Solliciteer dan op deze ontzettend leuke job!

Wat bieden we jou?

 • ten eerste een supertoffe baan met leuke collega's;
 • je groeit mee met een professionele en marktleidende onderwijsorganisatie;
 • een arbeidscontract met een passende arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden;
 • een vast minimum aantal af te spreken uren;
 • uitgebreide opleidingen en trainingen tot professioneel docent;
 • uitdagende opdrachten in een variërende werkomgeving;
 • laptop van de zaak.

ZZP'er?

Wij werken ook met zzp'ers. Wellicht interessant als je niet in loondienst wilt en je voldoet aan de fiscale regels voor het 'zzp-schap'.

Reageren vóór 14 juni 2021

Sollicitaties kunnen worden gericht aan y.vandermeer@edin.nl of via:

Edin B.V.
T.a.v. Ynske van der Meer

Postbus 25
3950 AA MAARN

www.edin.nl


Heb je vragen over de vacature neem dan contact op via 0343-449972

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Hoe kan jouw werkdag eruit zien?

’s Ochtend om 7.30 uur ben je in de auto gestapt, op weg naar je eerste student die van 8.30 – 11.30 uur les van jou krijgt om uiteindelijk Preventieassistent te worden.

Rond 8.15 uur kom je aan in de praktijk en drink je gezellig met de student een kop koffie, kleed je je om en zorg dat je klaar bent om alles uit deze lesdag te halen.

Je verzorgt de les de over die instrumentatietechnieken gaat, dat betekend veel herhalen en een student zo goed mogelijk begeleiden zodat ze deze technieken na de les onder begeleiding van haar praktijkbegeleider kan gaan oefenen.

Halverwege de les drink je nog even wat met de student en dan snel weer verder met het voorzetten van de lesdag.

Om 11.30 uur zit je lesdag erop. Je noteert nog de laatste feedback op je voortgangsformulier in de digitale leeromgeving. De belangrijkste feedback wordt nog doorgenomen met de student en dan ga je door naar je volgende student.

Een uurtje voor je bij je volgende student moet zijn. De les staat gepland om 12.30 uur. Het verkeer zat mee dus je kunt lekker in de kantine van de student je lunch op eten.

Je kleedt je weer om en zorgt dat om 12.30 alles klaar is om de les in te gaan.

Vanmiddag staat er een examen gepland voor de opleiding Paro-assistent. Dar betekend een zenuwachtige student die je eerst gerust moet stellen.

Samen nemen jullie het examenformulier uitgebreid door en laat je nogmaals weten dat je vandaag de pet van examinator op hebt en niet van docent. Je wenst de student heel veel succes neemt plaats en dan gaan we beginnen.

Het examen verloopt voorspoedig en je maakt je aantekeningen op het examenformulier.

Na ongeveer 2 uur zit het examen er op en is het moment van de waarheid aangebroken. Heeft ze het gehaald of niet. Je neemt het examenformulier door en indien nodig pleeg je telefonisch overleg met een andere docent.

Yes! Ze heeft het gehaald! Je haalt haar de bespreekruimte in en feliciteert haar van harte met het behalen van dit waardevolle diploma. Je bespreekt haar examenformulier en ze mag hiervan een kopie bewaren. Uiteindelijk overhandig je het diploma en vraag je of ze op de foto gezet wil worden samen met jou.

Het zou zomaar kunnen dat de praktijkmanager met bloemen en taart binnenkomt om de student te feliciteren, dan kun je gezellig nog even blijven en drink je nog wat.

Zo, 16.00 uur lekker naar huis! Hopelijk net voor de spits thuis.

Over Edin

Edin is in 1997 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op het gebied van opleiding, bij- en nascholing voor tandheelkundig personeel. Edin biedt opleidingen en trainingen aan voor alle functies binnen de tandartspraktijk, zoals bijvoorbeeld tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten en praktijkmanagers.

De missie van Edin is: ‘een gezonde mond voor iedereen’. Dit bewerkstelligen wij door scholing aan te bieden aan het personeel in de tandartspraktijk en hen in staat te stellen de beste mondzorg te kunnen leveren aan hun patiënten.

Soms betekent dit een langdurige opleiding, waarbij duurzaam aan specifieke competenties van medewerkers wordt gewerkt, zodat zij in staat zijn om hun functie op hoogstaand niveau te kunnen vervullen en zo een bijdrage leveren aan een betere mondzorg voor de patiënten.

Andere keren gaat het om kortdurende training, waarin er gericht wordt gewerkt aan het aanleren van een vaardigheid of deskundigheidsbevordering over een specifiek onderwerp.

In alle gevallen draagt Edin er zorg voor dat het onderwijs dat wordt verzorgd van hoge kwaliteit is, zodat iedere student of deelnemer een eerlijke kans van slagen heeft. En het resultaat altijd van waarde is voor de tandartspraktijk waar men werkzaam is of in de toekomst werkzaam zal zijn.

Door Edin opgeleide preventieassistenten staan ingeschreven in het ABC-register tandartsassistent en/of het Register Preventieassistenten.

Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving