Opleiden met subsidie

Project: gesubsidieerd opleidingstraject  tot tandartsassistent(e) 2021

Edin Dental Academy, het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort (samenwerking tussen UWV en gemeenten) en het Leerwerkloket regio Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om in 2021 een mooi aanbod te kunnen doen aan tandartspraktijken.

Heeft uw praktijk een tandartsassistent nodig voor minimaal 20 uur in de week?

Wat biedt het traject in het kort?

Na de sollicitatieprocedure volgt:

 • Proefplaatsing van twee maanden bij de tandartspraktijk (geen loonkosten).
 • Indien tijdens de proefplaatsing blijkt dat jullie een goede match zijn: een contract van minimaal 6 maanden voor minimaal 20 uur (uren afhankelijk per tandartspraktijk).
 • Opleiding Tandartsassistente A deel 1 van 5 maanden bij Edin Dental Academy (3 startmomenten in het jaar) volledig betaald vanuit subsidiegelden.

  Er zijn nog 2 startmogelijkheden in 2021. Voor de startdata verwijzen we je door naar de website van de opleiding tot A-Assistent.

 • Korting opleiding Tandartsassistente A deel 2.

Interessant?  Lees dan onderstaande stappen door

 1. Vragen en/of een vacature? Neem contact op met Marieke van Ramselaar van het Werkgeversservicepunt Amersfoort marieke.vanramselaar@uwv.nl en geef aan dat u mee wilt doen met dit project.
 2. Werkgeverservicepunt regio Amersfoort en het Leerwerkloket gaan kandidaten werven en doen de voorselectie
 3. Kandidaten worden vooraf goed geïnformeerd over het beroep en de opleiding tandartsassistente A deel 1 middels een vooraf opgenomen online voorlichting door Edin Dental Academy.
 4. De tandartspraktijk selecteert uiteindelijk zelf de kandidaat naar aanleiding van reacties op de vacature en doorgezette kandidaten.
 5. Bij een match mag de kandidaat twee maanden met behoud van uitkering starten in de praktijk (dus geen loonkosten).
 6. Bevalt het van beide kanten? Dat kan ook al duidelijk zijn binnen die 2 maanden. Dan mag de kandidaat aangemeld worden voor de opleiding Tandartsassistente A deel 1 bij Edin Dental Academy ter waarde van €1995. Deze wordt volledig vergoed uit subsidiegelden zonder dat de praktijk daar iets voor hoeft te doen. De voorwaarde is wel dat de kandidaat dan aansluitend op de proefplaatsing een contract krijgt van minimaal 6 maanden voor minimaal 20 uur in de week.

Het kan zijn dat er enige tijd zit tussen het aangaan van het dienstverband en de start van de opleiding. Dit maakt voor de subsidieregeling niet uit mits de opleiding voor 2022 start.

Is het wenselijk dat de kandidaat ook de opleiding Tandartsassistente A deel 2 gaat doen van de opleiding? Dan mag dit tegen het gereduceerde tarief van €1300 euro ipv €2295. Deze kosten zijn dan voor de tandartspraktijk.

leerwerktraject
 

werkgeverspunt

tijdlijn uwv-project
Vragen en/of een vacature? Neem contact op met Marieke van Ramselaar van het Werkgeversservicepunt Amersfoort marieke.vanramselaar@uwv.nl en geef aan dat u mee wilt doen met dit project.
Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving