Selecteer een datum om je in te schrijven

Er zijn op dit moment geen startdata bekend.

Heeft u vragen over deze opleiding of training? Bel ons dan op:
0343-449970

Preventieassistenten met een diploma van een niet erkend instituut opgelet:

Wil ook jij je laten registeren in het Register Preventieassistenten?

Heb je je diploma Preventieassistente behaald? Ben je werkzaam als zelfstandig werkend preventieassistent? Maar je wordt niet toegelaten tot het Register Preventieassistenten.

nmtreg_logo

Hoe komt dit?

Als de opleiding die je hebt gevolgd niet voldoet aan de voorwaarden die zijn gesteld door de Stichting Register Preventieassistenten kun je je niet laten registreren. Dit is zo ontstaan, omdat de normen die voor de registratie zijn opgesteld zijn gebaseerd op de door de KNMT gestelde leerdoelen en andere voorwaarden van de oorspronkelijke opleiding tot preventieassistent van de KNMT zelf. Niet alle aanbieders van cursussen voor preventieassistenten voldoen hieraan.

Omdat Edin wel over de vereiste erkenning beschikt, mag het ook kandidaten die elders zijn opgeleid certificeren.

Ik wil me toch laten registreren. Wat moet er dan gebeuren?

Je preventieassistente-diploma blijft gewoon geldig, het moet alleen worden uitgebreid met een extra certificaat. Dit certificaat mag door Edin worden verstrekt en zorgt er voor dat je zult worden toegelaten tot het register. 

Het benodigde extra certificaat krijg je helaas niet zomaar. je zult er wel wat voor moeten doen. Je zult daarvoor een zogenaamde upgrade-procedure moeten volgen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Voor Edin is het moeilijk gebleken goed in te kunnen schatten waar de hiaten liggen. Bij een aantal tests werden  verschillen aangetroffen in kennis en vaardigheden. Om deze reden heeft Edin de volgende upgrade-procedure ontworpen.

De Upgrade-procedure

1. Profcheck
2. Persoonlijk upgrade-programma
3. Registratie in het register

Stap 1: er vindt een een profcheck plaats van je actuele kennis en vaardigheden. Dit gebeurt door middel van een preventiebehandeling die je geheel of gedeeltelijk moet uitvoeren. Hiervoor kom je naar het Edin Dental Education Center in Maarn (20km ten oosten van Utrecht). Je neemt je eigen proefpatiënt mee. De docent neemt waar hoe je werkt en waar de verschillen liggen met eindnormen van de erkende opleiding preventieassistent van Edin.

De verschillen worden direct aan je teruggekoppeld. Als er onderdelen zijn die niet toereikend zijn of ontbreken, dan weet je dat dus meteen.

Op basis van de resultaten van de profcheck ontvang je een advies over jouw persoonlijke upgrade-programma. Edin heeft een modulair upgrade-lesprogramma ontworpen gebaseerd op de diverse leerdoelen en onderwerpen. Dit zijn in feite hapklare brokken of bouwstenen, waaruit op individuele basis een upgrade-programma wordt samengesteld. Als alles al in orde is hoef je uiteraard geen upgrade-programma te volgen.

Stap 2: je volgt je eigen upgrade-programma en je vult zo de vastgestelde hiaten in kennis en vaardigheden ten opzichte van het erkende diploma preventieassistent. Je ontvangt het extra certificaat waarmee je toegang krijgt tot het Register.

Stap 3: aanmelding hij het Register

De leerdoelen zijn gelijk aan die van de erkende Preventieassistente opleiding.

Praktische informatie:

Locatie: Edin, Maarn

  • ½ dag (3 uur)
  • student neemt een patiënt mee en eigen praktijkkleding
  • 1 docent op maximaal 3 studenten
  • Per groep maximaal 6 studenten.
  • De docent beoordeelt de behandeling niet als examen, maar voert deze uit in een lesvorm. Dus advies, instructie en de evaluatie achteraf.
  • De veiligheid van de patiënt staat voorop.

Opzet

9.30-10.00: klassikaal uitleg over de opzet van de profcheck en de preventiebehandeling (verschillende onderdelen, gemodificeerde pengreep en gebruik van diverse instrumenten)

10.00-12.00: de preventiebehandeling (inclusief klaarmaken unit, ophalen patiënt en omkleden)

12.00-12.30: de student heeft een kleine pauze (inclusief een broodje eventueel) daarna wordt ze bij de docent geroepen voor een adviesgesprek.

Het programma kan ook in de middag worden gevolgd. Dit geef je op bij inschrijving.

Benodigde investering
Tarieven BTW vrijgesteld, tenzij anders vermeld
Koffie,thee, lunch inbegrepen

Lesgeld:                             € 499,- p.p.
Studieboeken:                   n.v.t.
Herexamen:                       n.v.t.

Lesgeld indien u met Edin een mantelovereenkomst heeft gesloten:
bij 1 deelnemer:                 € 499,- p.p.
bij 2 of 3 deelnemers:        vraag offerte
bij 4 of meer deelnemers:  vraag offerte

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van een mantelovereenkomst met Edin?
meer info

Het vervolg:
De kosten van het persoonlijke upgrade-programma (stap 2) zijn afhankelijk van het aantal te volgen modules. Je ontvangt hiervan een prijsopgave, voordat je beslist deel te nemen.