Lissabon

Cursusreis Lissabon

Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2020

De cursusreizen van Edin naar Europese steden zijn een traditie geworden. De voorgaande cursusreizen gingen naar Barcelona (2006), Parijs (2007), Rome (2008), Valencia (2009), Lissabon (2010), Florence (2011), Malaga (2012), Ibiza (2013), Sevilla (2014), Venetië (2015), Mallorca (2016) en Ibiza (2017).

  Let op: laatste plaatsen tegen gegarandeerde prijs, daarna op aanvraag
Lissabon is de grootste stad en de hoofdstad van Portugal. De stad ligt in het centraal westelijke deel van het land op de oevers van de rivier de Taag niet

ver van de Atlantische Oceaan vandaan. De stad is volgens de legendes gesticht door de Griekse held Odysseus. Deze koning van Ithaka stichtte de stad tijdens zijn beroemde zeereis de Odyssee.

Of dit ook echt zo is weet niemand zeker maar wel is bekend dat Lissabon door de eeuwen heen door meerdere volken is veroverd en geregeerd. Met name de Romeinen en de Moren hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Tegenwoordig is Lissabon een prachtige stad welke zeer geliefd is om haar prachtige bezienswaardigheden en gezellig sfeer. De zuidelijke ligging van Lissabon zorgt voor een zeer aangenaam klimaat waardoor het ook in het voor- en najaar prima vertoeven is.

Daarnaast staat de hoofdstad van Portugal bekend om de gele trams die nog steeds dienst doen in de smalle, sfeervolle straatjes. Er is altijd van alles te doen in een van de vele koffietentjes en in het romantische deel van de stad, Alfama. En wat dacht u van de typische Portugese keuken?

Lissabon-straat
brug

Programma

 

Donderdag 14 mei

08:55 uur      Vertrek per KLM Amsterdam Schiphol naar Lissabon 
10:55 uur Aankomst Lissabon Airport, transfer naar hotel
12:00 uur Aankomst hotel, welcome event
  Middag en avond ter vrije besteding
   
 

Vrijdag 15 mei

08:00 uur      Ontbijt in het hotel
09.30 uur Cursusochtend deel I
12:30 uur Einde cursus, rest van de middag ter vrije besteding
18:00 uur Food Tour
   
 

Zaterdag 16 mei

08:00 uur      Ontbijt in het hotel
09.30 uur Cursusochtend deel II
12:30 uur Einde cursus, rest van de dag ter vrije besteding
   
 

Zondag 17 mei

08:00 uur      Ontbijt in hotel, rest ochtend ter vrije besteding
12.30 uur Transfer hotel naar de luchthaven
15:35 uur Vliegreis Lissabon naar Amsterdam
19:35 uur Aankomst Amsterdam Schiphol
   

De cursus: uniek concept

De cursus van twee ochtenden wordt ook deze reis geleid door onze vaste docenten Erik J. Dekker en Fenno Moes. Het onderwerp van de cursus wordt bepaald in overleg met deelnemers. Voorafgaand aan de reis zullen wij bij de deelnemers informeren naar de issues die spelen in de praktijk of bij de deelnemers zelf. Daarna zal het programma worden voorbereid door de docenten. Op deze wijze krijgen de deelnemers een zo interessant en effectief mogelijk programma voorgeschoteld. Voor wie Erik en Fenno nog niet kennen volgt hieronder een beknopte kennismaking:

Erik J. Dekker

IMG-20191004-WA0009 (2)

Voor Erik is nieuwsgierigheid de kern van zijn werk. Daarom begon hij aan de Toneelacademie, zo ontdekte hij training geven en dat is nog steeds zijn motor in iedere training. Nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, wat hen nu tegenhoudt en hoe ze hun volle potentieel kunnen benutten. Benieuwd naar wat de oplossing is, in de overtuiging dat een oplossing nooit ver weg is.

Zijn energieke en aanwezigheid maakt dat je nooit lang achterover kunt blijven zitten. De combinatie van zijn theater en NLP-achtergrond maakt dat hij makkelijk improviseert op dat wat nodig is. Erik is open, energiek en met volledige aandacht in zijn trainingen.

Erik werkt al meer dan vijf jaar voor Edin. Hij heeft vele trainingen gegeven en is vaste docent in de opleidingen tot praktijkmanager.

Fenno Moes

IMG-20170520-WA0106 (2)

Fenno Moes studeerde in 1989 af aan de Hogeschool van Amsterdam, faculteit onderwijs en opvoeding. Startte in 1992 als trainer/acteur in sollicitatie- en communicatietrainingen. Volgde diverse opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie waaronder RET, Leary, the Work. In de loop der jaren heeft Moes zich gespecialiseerd in beïnvloeding van lastig en agressief gedrag en conflictmanagement. In 2011 behaalde hij zijn Bachelors Violence Reduction aan de Glamorgan University in Wales. Fenno Moes traint op een energieke wijze met een gezonde dosis humor. Zijn presentaties op seminars en congressen scoren minimaal een 8,3. Zijn adviezen zijn bondig en direct toepasbaar in de praktijk. Hij verzorgt trainingen, advies, workshops en presentaties voor verschillende organisaties: universiteiten, KCS, welzijnsorganisaties, NVJ, regionale omroepen, sociale diensten, horeca, milieudefensie, ziekenhuizen, specialisten, zorggroep Noord-Limburg, tandartspraktijken, verzorgingstehuizen, basis- en voortgezet onderwijs.

Fenno is al ruim 10 jaar vaste docent bij Edin Dental Academy.

Het hotel

Hotel2
hotel3
hotel1

AVANI Avenida Liberdade

Het centraal gelegen 4-sterrenhotel AVANI Avenida Liberdade in Lissabon biedt comfortabele kamers met een eigentijdse stijl. Het hotel bevindt zich op 100 meter van het metrostation Avenida en op 10 minuten wandelen van Rossio en het centrum van Pombaline. U kunt gratis gebruikmaken van de spa en het buitenbad van Tivoli Avenida Liberdade.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een minibar, een koffiezetapparaat en een bureau. Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd.U bent van harte welkom om de skybar te bezoeken in het zusterhotel Tivoli Avenida Liberdade.

Op 850 meter afstand kunt u de trendy wijk Bairro Alto bezoeken. Daarnaast wandelt u eenvoudig naar een verscheidenheid aan restaurants met traditionele Portugese en internationale gerechten.

De food-tour

Tijdens een wandeling door het prachtige Alfama proeft u heerlijke lokale lekkernijen en maakt u kennis met de oude stad. Dwaal door de smalle en steile straatjes van dit voormalige Moorse district. Hier en daar hangt het wasgoed boven de straten en aan sommige ramen hangen vogelkooitjes.

Deze food-tour is bij de arrangementsprijs inbegrepen.

foodtour

Deelnamekosten en aanmelden

Deelnamekosten

Bij inschrijving van:                   prijs p.p.

1 of 2 personen                         €  1.399,-

3 of 4 personen                         €  1.349,-

5 of meer personen                  €  1.299,-

Let op: arrangementsprijs geldig bij inschrijving vóór 15 januari 2020 of bij het bereiken van 25 deelnemers, daarna prijs op aanvraag.

Op dit arrangement is geen mantelovereenkomst tarief van toepassing        

Arrangement is inclusief:         

-           Retourvlucht Amsterdam – Lissabon met KLM
-           Verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt in hotel Avani Avenida Liberadade ****
-           Welkomstdrankje in het hotel
-           1 x diner (Foodtour)
-           2 ochtenden cursus
-           Alle transfers conform programma
-           Reis- en cursusbegeleiding       

Niet inbegrepen:         

-           reis- en annuleringsverzekering
-           diners en lunches niet vermeld in het programma  
-           uitgaven van persoonlijke aard
-           koffer max 23 kilo in ruimbagage ad      € 50,- voor retourvlucht
-           gebruik van 1 persoonskamer, toeslag € 300,- per persoon

Wijzigingen voorbehouden; vliegtijden onder voorbehoud van KLM


 AANMELDEN 

Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving