trap ABC

De ABC-structuur, wat is het precies?

De ABC-structuur is de vertaling van het standpunt van de voormalige ANT over het opleiden van tandartsassistenten naar een praktische opleidingsstructuur. Het doel is een allesomvattend programma van eisen in werking te stellen dat duidelijkheid biedt over het mogelijke takenpakket van de moderne tandartsassistent en de bijbehorende opleidingseisen.

Waarom is er een nieuwe structuur nodig?

In een landschap waarin taakdelegatie eerder regel dan uitzondering is en bij het ontbreken van opleidingseisen van overheidswege is er behoefte aan duidelijkheid en kwaliteitsborging. Een heldere structuur als de ABC biedt deze duidelijkheid. Dit is goed voor de verdere professionalisering van het vak van de tandartsassistent, de juiste toepassing van taakdelegatie en de veiligheid van de patiënt. Voor de opleiders heeft een concreet programma van eisen ook voordelen. Men weet immers aan welke eisen de opleidingen moeten voldoen.

Veelgestelde vragen

  Tandarts_assistentie

   
  Voor wie?
  Regelgeving, toezicht en handhaving
  Diplomering en registratie
  Praktisch
  Taakdelegatie en taakherschikking
  Opleidingsaanbod
Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving

Informatie aanvraagformulier

Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele dagen een compleet informatiepakket per post. Heb je andere vragen dan kun je ook altijd telefonisch contact opnemen via 0343 - 449970


Wij gebruiken je gegevens alleen om je ons informatiepakket te sturen. Voor meer informatie kun je ons privacy statement doornemen.