Programma opleiding Paro-assistent deel 2

Deel 2 van de opleiding tot paro-assistent is modulair van opzet en bestaat uit drie verplichte modules en uit minimaal twee keuzemodules. LET OP: de student mag zonder extra kosten deelnemen aan maximaal 5 keuzemodules.

Verplichte modules

Verdieping parodontologie – 1 dag van ± 6 uur

In de module Verdieping Parodontologie krijg je verdiepende kennis aangereikt over de anatomie van de kaak in relatie tot parodontitis. Ook maak je kennis met de theorie van implantologie en peri-implantitis. Je leert de basiskennis over het gebruik van antibiotica bij parodontitis en je leert over tandvleesoperaties.

Je kennis over initiële therapie en nazorgbehandelingen wordt in deze module uitgebreid en uitgediept. Hierdoor leer je wat je kunt bereiken met de behandeling van parodontitis, en wat de beperkingen zijn.

De module bestaat uit een korte voorbereiding zelfstudie van theorie, en een college gevolgd door wisselende werkvormen op de dag zelf.

Psychologie van de gedragsverandering – 1 dag van ± 7 uur

De wereld om je heen en jijzelf veranderen de hele tijd. Soms lijkt verandering plotseling, en soms denk je dat iets verandert maar blijft het verrassend lang hetzelfde. Hoe kan het toch dat we soms blijven hangen in wat we zo goed kennen terwijl we het graag anders willen? Hoe kan het dat verandering met zoveel vallen en opstaan gaat en dat we terugvallen in oud gedrag?

Om mensen te begeleiden heb je vaardigheden nodig om een goed gesprek te voeren. Maar ook heb je inzicht nodig in de psychologie van veranderen. Want wat soms een nogal onduidelijk proces lijkt, kenmerkt zich door bepaalde eigenschappen. In deze training duik je de theorie van verandering in. Je leert zo allerlei veranderprocessen in het dagelijks leven herkennen, zowel bij jezelf als bij mensen om je heen. Je leert begrijpen waarom bepaalde voornemens meteen al gedoemd zijn te mislukken en waarom andere voornemens leiden tot duurzame verandering. Na deze training zul je nooit meer op dezelfde manier naar goede voornemens kunnen luisteren!

Onderwerpen van deze module zijn onder andere: interne en externe motivatie, het verschil tussen gedrag en intentie en hoe die elkaar kunnen versterken, de verschillende niveaus van problemen en oplossingen, het verloop van een leerproces en het maken van een goed veranderplan.

De module bestaat uit een korte voorbereiding, en een training met wisselende werkvormen op de dag zelf.

Behandelen met impact – 2 dagen van ± 7 uur

Deze module is bedoeld voor paro-assistenten die graag zo veel mogelijk effect willen realiseren met hun advies en instructie. Er zijn allerlei redenen waarom patiënten jouw adviezen niet opvolgen. Dit kan soms frustratie opleveren.

Hoe zorg je dat je als expert je boodschap zó overbrengt dat mensen er ook naar willen luisteren? In deze module zoomen we in op communicatie die patiënten ondersteunt om een bepaalde gedragsverandering door te voeren. Je leert hoe je als behandelaar de patiënt nog beter kunt begrijpen en hoe je inzicht kunt krijgen in zijn/haar motivatie. Deze training is een verdieping van je beroep door de combinatie van inzicht en toepasbaarheid.

De module bestaat uit een korte voorbereiding, en een 2-daagse training met wisselende werkvormen.

Keuzemodules

Gezonde implantaten; Instructies en reinigen – 1 dag van ± 6 uur

Tijdens deze module leer je hoe een tandheelkundige implantaat in de mond kan functioneren en welke parodontale structuren hierbij van belang zijn. Er wordt verdiepende kennis over implantologie aangeboden en je leert hoe de patiënt deze kan reinigen en onderhouden. Je krijgt inzicht in het geven van mondhygiëne-instructie vóór en ná het plaatsen van het implantaat en/of suprastructuur. Opties voor mechanisch reinigen van implantaten komen aan bod en jouw rol binnen het tandheelkundig team wordt besproken.

De module bestaat uit een korte voorbereiding zelfstudie van theorie, en een college gevolgd door wisselende werkvormen op de dag zelf.

Parodontiumstatus opstellen – 1 dag van ± 6 uur

Tijdens deze module leer je de ins en outs van het opstellen van een parodontiumstatus. Je krijgt kennis over de bijbehorende anatomie, je leert over recessies en furcaties en over de gradaties van mobiliteit. Je leert hoe je kunt opereren binnen de grenzen van je werkveld en wanneer een aanvullend onderzoek in de vorm van een parodontiumstatus gemaakt kan worden.

De module bestaat uit een korte voorbereiding zelfstudie van theorie, en een college gevolgd door wisselende werkvormen op de dag zelf.

Speeksel en halitose – 1 dag van ± 6 uur

In deze module leer je alles over speeksel, en over hoe speeksel kan bijdragen aan een goede of juist slechte mondgezondheid. Ook leer je hoe halitose ontstaat, en wat de relatie is tussen halitose en parodontitis. Een interessante lesdag die je veel verdieping gaat brengen over speeksel en halitose.

De module bestaat uit een voorbereiding zelfstudie van theorie en een college, gevolgd door wisselende werkvormen op de dag zelf.

Voedingsadvies – 1 dag van ± 6 uur

In deze module leer je hoe gezonde voedingsgewoonten kunnen bijdragen aan een goede mondgezondheid. Daarvoor krijg je verdiepende kennis over voeding en voedingsstoffen. Ook leer je hoe je verschillende patiëntengroepen kunt adviseren op het gebied van voeding.

De module bestaat uit een voorbereiding zelfstudie van theorie, en een college gevolgd door wisselende werkvormen op de dag zelf.

--  meer keuzemodules zijn in ontwikkeling --

 

Maak hier jouw keuze

Opleiding Paro assistent
alleen deel 1

data en inschrijven
Opleiding Paro assistent
alleen deel 2

data en inschrijven
Tandarts_assistentie ABC LOGO in blokje
Edin Dental Academy Postbus 25
3950 AA Maarn
Telefoon: (0343) 449970
Email: info@edin.nl
Edin Dental Education Center Sportlaan 11-13
3951 CG Maarn

Routebeschrijving